Hayalleri Ertelemeyin!...

Cesaretinizi toplayın ve gidip gitmeme konusunda teredütlerinizi anında çöpe atın!
Yol arkadaşı bulamama, belirsizlikten korkma, dil bilmeme gibi bahaneleri de şimdi çöpe atın! Bu blogda ihtiyaç duyacağınız herşey var...

6 Mayıs 2010 Perşembe

Interrail Nedir ???


INTERRAIL PASS, Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir kombine bilet uygulamasıdır. Yani almış olduğunuz biletle, istenen yerde ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlar..Avantajı şudur..Diyelim 4-5 ülke gezmek istiyorsunuz.Bu gezi esnasında farzedelim şehirler arası ve ülkeler arası toplam 20 kez trene binme ihtiyacınız oluyor.Tek tek maliyete bindirdiğinizde ortaya çıkan ulaşım maliyeti kesinlikle alacağınız interrail biletinden çok çok fazla olur.Zaten çıkış maksadı Avrupalı gençler ve gezginlere kolaylık sağlamaktır.


InterRail herkesin grup olarak yolculuk yaptığı ya da yalnızca Inter Rail bileti olanların bindiği özel bir tren değildir. Normal olarak Avrupalının ulaşımda kullandığı trenlere siz de atlayıp kafanıza göre yolculuk yapmanızı sağlar. Bileti kendi resmi sitesi olan http://www.interrailnet.com adresten internet üzerinde alabileceğiniz gibi Gençtur ,veya TCDD 'den de temin edebilirsiniz.Ben internetten sipariş vermiştim.15 gün içinde gelmişti.Bilet alırken şunu bilmeniz gerekir. Bu bilet iki şekilde satılır .InterRail Global Pass ve InterRail One Country Pass..Yani global pass dediği Avrupa'da interrailin geçerli olduğu tüm ülkelerde seyahat imkanı tanır.Atlarsın ve gezersin istediğin ülkeyi. One country pass ise bir ülke seçersiniz.Mesela İtalya.İtalya'yı baştan aşağı bu biletle gezersiniz.Almaya giderken seyahat planınıza göre hangi opsiyonu seçecekseniz ona göre gider biletinizi alırsınız.

INTERRAIL GLOBAL PASS aşağıda belirtilen 30 Avrupa ülkesinde geçerlidir:

Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan,Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Fransa,Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ,Lüksemburg, Macaristan, Makedonya Cumhuriyeti,Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya,Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Yunanistan.


INTERRAIL BİR ÜLKE PASS ise yukarda ülkelerden Bosna-Hersek,Karadağ ve Belçika dışında hepsinde geçerlidir.

INTERRAIL GLOBAL PASS biletleri yolcunun isteğine bağlı olarak ;
10 günlük geçerlilik süresi içinde 5 günlük (Flexi)
22 günlük geçerlilik süresi içersinde 10 günlük (Flexi)
22 gün sürekli geçerli
1 ay sürekli geçerli





hit counter
html hit counter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
hit counter
html hit counter