Hayalleri Ertelemeyin!...

Cesaretinizi toplayın ve gidip gitmeme konusunda teredütlerinizi anında çöpe atın!
Yol arkadaşı bulamama, belirsizlikten korkma, dil bilmeme gibi bahaneleri de şimdi çöpe atın! Bu blogda ihtiyaç duyacağınız herşey var...

12 Mayıs 2010 Çarşamba

TEK mi ARKADAŞLA mı ?



İnterrail uzun soluklu , yorucu  bazen yıpratıcı ama bir o kadar da keyifli bir deneyim.Yalnız çıkmak, iki kişi çıkmak veya grupla çıkmak tamamen kendi kişilik özelliklerinizde bulacağınız bir cevap. Ben ikisini de yaşadım ikisininde artı ve eksiler var. Şöyle ki;


  Bir kere kafadan söyleyebilirim ki grupla kesinlikle çıkmayın. Bu seyahat belki 20-25 gün sürecek. Bazen çok yorgun olduğunuz anlar olacak.Moralsizlik hepinizi etkileyecek ve grup içi tartışma veya anlaşamama gibi bir durum söz konusu.O yüzden 2-3 kişi ile çıkma veya tek çıkma üzerinde duralım.



 2-3 kişi ile çıkma : Öncelikle iyi tanıdığınız birileri ile çıkın. Ayaküstü tanışılan biriyle tüm seyahati planlamayın.Anlaşma ve uyum çok önemli..Seyahati tamamen beraber bitirmek zorunluluğunda olmadığınız konusunu baştan konuşun. Avantajları ise daha güvenlidir, gördüğünüz güzellikleri anında paylaşacağınız birileri olur. Hasta vs olduğunuzda size sahip çıkacak arkadaşların olur.Ve en önemlisi sıkılmazsın! Bir de fotoğrafını çekecek biri olur hep yanında :) Diğer türlü rica minnet çektirirsin sokaktan geçenlere :D





Tek  çıkma    : Özgürce canınızın istediği yere gidersiniz. Kişisel zevklerinizi en rahat bu şekilde tatmin edersiniz.(müze gezme vs gibi şeylerden çok sıkılan bir arkadaşınızı ikna etmek zorunda kalmazsınız)
Çok fazla yabancı insanla tanışır , kendi iç dünyanıza mercek tutarsınız. Tek kişi çıkınca gözlem yapmak, anı yazmak gibi işler emin olun çok daha ciddiyetle yapılır. Diğer türlü yanınızdakilerle Türkiye'deki günlük konulara gömülüp gittiğiniz , çevrenizdeki birçok küçük ayrıntıyı kaçırdığınızı farketmezsiniz bile. Tek olduğunuz için hostel gibi ortamlarda daha rahat ilişki kurarsınız. Tuvaletlere girerken çantanızı bırakacağınız biri olmadığı için koca çantayla girmek gibi dezavantajları da vardır.Tabi yalnız kaldığınız anlar da çok olacaktır. Ama şunu unutmayın Avrupa'da sizin gibi yalnız gezen bay ve bayanlar o kadar çok ki!! Onlarla mutlaka tanışın.Kısmen birkaç günlük gezilerinizi beraber planlayabilirsiniz.


Hemen belirtelim tek çıkmak durumunda kalan bayan arkadaşların en fazla merak ettiği konu yalnız bir bayan olarak bu seyahate çıkabilir miyiz? Evet söylüyorum çıkabilirsiniz:) Zaten Avrupa'da tek bayan olarak gezen o kadar insan var ki! Hem bu insanlarla tanışıpda beraber takılabilirsiniz veya kendi başınıza da pekala bu geziyi yapabilirsiniz. Güvenlik açısından çok fazla endişe etmeyin.Hosteller genelde güvenli yerler.Tek başınıza fazla alkol almayın,size yaklaşan insanlara da temkinli davranın yeter.





İster yalnız ister birileri ile çıkın yapmanız geren önemli bir iş moralleri yüksek tutmak. Çünkü her ne kadar plan yapsanız da ufak tefek aksilikler olacaktır. Hatta can sıkıcı işlerde başına gelebilir. Mesela ben gözlük kullanan biriyim. Milan tren istasyonunda uyurken numaralı gözlüklerimi çalmışlardı. Bunun gibi aksilikleri çok problem yapmayın. (İlk 3 saat çok pis küfür ettim numaralı gözlüğü çalıp da ne yapar bir adam diye ama sonra Milan'ın yemyeşil parkları biraz olsun sakinleştirdi  :) ) Hep şunu bilin. Önünüzde harika bir şehir senin gezmen için bekliyor. Gülümseyin olumlu bakın..Yaptığın şeyi yapmak isteyen binlerce insanın olduğunu hatırlayın.



hit counter
html hit counter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
hit counter
html hit counter